: 31. 8. 2023.

Potpisan ugovor s isporučiteljem namještaja i opreme u centralnoj zgradi Tehnološkog parka Split

Krajem kolovoza potpisan je ugovor s tvrtkom Bonavia d.o.o. koja je temeljem provedenog postupka javne nabave ugovorena za dobavu, isporuku i ugradnju namještaja i opreme u centralnoj zgradi Tehnološkog parka Split – Dračevac. Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 645.468,01 EUR (bez PDV-a). Isporučitelj je uveden u posao, a predviđeni rok isporuke i ugradnje namještaja je 60 dana.

Projektom opremanja obuhvaćene su određene zone unutar zgrade: podrum u kojem će se nalaziti budući coworking prostor, ulazni prostor u prizemlju, prostori uprave, inkubatora i četiri multifunkcionalne dvorane na prvom katu, uredi na drugom katu, dvoetažni - ogledni ured na trećem katu, zajednički prostori za druženje i caffe bar (osim šanka) s terasom na četvrtom katu te čajne kuhinje na svim etažama zgrade.

Projektom interijera, kojeg potpisuje projektantica Zdenka Šarolić iz Studija Nexar d.o.o., zamišljeno je postići poslovni prostor koji će stanarima Tehnološkog parka Split pružiti svu udobnost i infrastrukturu koja se očekuje od ovakvog koncepta radnog okruženja.

Neto korisna površina opremljenih prostorija iznosit će 5.958,50 m2. Preostali prostor je roh - bau te će biti predmetom uređenja budućih najmoprimaca ureda u centralnoj zgradi Tehnološkog parka Split.

Završetak objekta očekuje se krajem prosinca ove godine kada je planiran tehnički pregled. Paralelno s radovima poduzimaju se druge aktivnosti kako bi centralna zgrada Tehnološkog parka Split što prije primila svoje korisnike. Tako je, među ostalim, u tijeku javna nabava za nabavu i ugradnju multimedijske opreme te opremanje 3D laboratorija, a priprema se i poziv za zakup uredskih prostora.

Projekti Izgradnja i opremanje centralnog objekta Tehnološkog parka Split – Dračevac i Razvoj zone Dračevac - Tehnološki park Split – Dračevac, podsjetimo, financiraju se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj Projekta, čije je trajanje od prosinaca 2020./siječnja 2021. do prosinca 2023. je Grad Split. Ukupna vrijednost projekta iznosi 164.754.315,70 kuna / 21.866.655,47 eura, od čega bespovratna sredstva EU iznose 105.074.234,69 kuna / 13.945.747,52 eura.