21. ožujka 2023.

Otvoren 46. Praznik cvijeća, kupnjom cvijeća i sadnica na Rivi pomozite cvjećarima Sisačko-moslavačke županije

Sinoć je u Dioklecijanovim podrumima otvorena tradicionalna manifestacija Praznik cvijeća, koja je ove godine proglašena manifestacijom od posebnog značaja za grad Split.

Ovogodišnje, 46. izdanje Praznika cvijeća pod nazivom 'Flowers & fashion' ugostilo je dizajnere cvijeća i floriste iz Španjolske, Italije, Mađarske, Slovenije i Poljske, koji su timskim radom zajedno s kolegama floristima iz cijele Hrvatske aranžirali prostorije Dioklecijanovih podruma.

- Ovo je manifestacija od posebnog interesa za Split jer obilježava početak proljeća i buđenje grada, a što je zaista vrlo važno. Kroz Praznik cvijeća želimo promovirati uređenje grada i poticati ljude da uređuju svoje balkone i vrtove, da grad bude ljepši - poručio je gradonačelnik Ivica Puljak koji je ujedno i rezanjem vrpce simbolično otvorio izložbu u Dioklecijanovim podrumima.

Vilim Bujević, predsjednik Udruženja obrtnika Split, ispred organizatora se zahvalio svim sudionicima ovogodišnjeg Praznika cvijeća, a posebno Gradu Splitu na potpori i gradonačelniku Ivici Puljku koji je, kako je rekao Bujević, na svaku njegovu ideju dodao još jednu te je tako ovogodišnje izdanje bogatije nego ijedno dosada.

A na samoj splitskoj Rivi se od jučer prostire cvjetni tepih, odnosno cvijeće i sadnice koje su u prodaji za građane, a taj dio manifestacije na simboličan način ima humanitarni karakter jer proizvođači dolaze s područja Siska, Gline, Petrinje i Topuskog. Tako Splićani imaju priliku na direktan način pomoći proizvođačima cvijeća s potresom pogođenih područja.  

Manifestacija Praznik cvijeća održat će se u podrumima Dioklecijanove palače do nedjelje, 26. ožujka, a do tada će i na Rivi biti organizirana prigodna prodaja cvijeća.

Povratak