Članak

NEWS
15. rujna 2020.

Gradskim projektima kontinuirana potpora Vlade Republike Hrvatske

O statusu najvećih i najvažnijih splitskih infrastrukturnih projekata od kojih su neki vezani i za sjednicu Vlade Republike Hrvatske koja se u svibnju 2018. godine održala u Splitu, razgovarali su na današnjem sastanku u Gradskoj upravi gradonačelnik Andro Krstulović Opara i njegovi suradnici s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Zahvalivši se na potpori predsjedniku Vlade, gradonačelnik Krstulović Opara istaknuo je projekt Žnjan, Tehnološki park na Dračevcu, obnovu poljudskog stadiona i Muzej Hajduka, pravni režim i vlasništvo na Marjanu, nastavak sanacije odlagališta Karepovac, konačno rješavanje prometnog spoja dviju luka – Zračne i Trajektne te Split United – Masterplan kao podlogu za izmjenu Prostornog plana i Generalnog urbanističkog plana.

- Ovo je prigoda za razgovor o ogromnim projektima važnim za Split, kao i cijelu Splitsko-dalmatinsku županiju – rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković te dodao kako je izuzetno važan projekt novog Žnjana, ali i rješavanje gradske prometne infrastrukture. - U tom smislu prioritet je rješavanje izlaza iz Trajektne luke na Bačvicama gdje se stvara čep koji iritira građane. Na brojnim projektima se radi i oni imaju podrđku Vlade. U ovim okolnostima kada imamo 22 milijarde eura na raspolaganju, nastojat ćemo da se dobar dio tih sredstava usmjeri na Split – najavio je Plenković. Dodao je kako je Vlada dosad izdvojila 600 milijuna kuna za pomoć poslodavcima u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Na sastanku s predsjednikom Vlade i njegovim suradnicima ispred Grada Splita uz gradonačelnika sudjelovali su predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić, zamjenici gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš i Nino Vela, savjetnik Krešimir Budiša, gradski vijećnici Petar Škorić i Domagoj Maroević, dok su ispred Županije uz župana Blaženka Bobana nazočili njegovi zamjenici Luka Brčić i Ante Šošić i predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar.