Članak

NEWS
6. listopada 2022.

Nastupna posjeta veleposlanika Kraljevine Španjolske

U nastupnom posjetu Splitu boravio je veleposlanik Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj Juan Gonzalez-Barba. Nakon riječi dobrodošlice gradonačelnik Ivica Puljak gosta je „proveo“ kroz aktualnu gospodarsku situaciju na splitskom području pa su tako budući razvojni gradski projekti i turizam bile neke od tema o kojima se razgovaralo. Među projektima koje je gradonačelnik Puljak predstavio visokom gostu bio je i projekt Tehnološkog parka na Dračevcu s kojim se, istaknuo je gradonačelnik, Split okreće visokim razvojnim tehnologijama.

Španjolski veleposlanik, koji je na dužnost je stupio u svibnju ove godine, istaknuo je želju za nastavkom razgovora oko uspostave suradnje Malage i Splita. Kako je naveo, veliki su potencijali moguće suradnje sa Malagom koja se opredijelila za smart city koncept razvoja te u proteklih 20-tak godina postala jedan od tehnološki najrazvijenijih španjolskih gradova.

Prijem je završio u srdačnoj atmosferi, u želji da se zajednički radi na unapređenju suradnje na svim područjima od zajedničkog interesa.