Članak

NEWS
15. travnja 2020.

Nema zapošljavanja u Gradu i gradskim tvrtkama

Nastavno na medijske napise o novim zapošljavanjima u Javnoj ustanovi za upravljanje Park šumom Marjan i Hrvatskom narodom kazalištu, odgovaramo sljedeće: 

Obje suglasnosti gradonačelnika, i za nova radna mjesta u Javnoj ustanovi za upravljanje park šumom Marjan i u Hrvatskom narodnom kazalištu, potpisane su 16. ožujka, nakon višemjesečne obrade stručnih službi Grada Splita. Dakle, potpisane su prije donošenja prvog i drugog paketa mjera Vlade RH, kao i prije donošenja i predstavljanja 1. i 2. paketa mjera Grada Splita (prvi je bio 18. ožujka, drugi 7. travnja).

Natječaji za radna mjesta za koja je dana suglasnost prije korona krize neće se provesti, suglasnost se "zamrzava" i postaje neaktivna, a nakon krize provest će se samo važni i nužni, što je svakako radno mjesto stručnog voditelja ili šumara u Javnoj ustanovi za upravljanje PŠ Marjan koje je odnedavno upražnjeno.

Podsjećamo, jedna od mjera Grada Splita unutar Financijske uštede unutar Proračuna i institucija pod upravljanjem Grada, koju je gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa svojim Financijsko-gospodarskim timom donio i predstavio prošlog tjedna je jasna zabrana zapošljavanja u Gradu i svim korisnicima proračuna.