Članak

NEWS
18. veljače 2020.

Poziv roditeljima da upišu djecu u produženi boravak do 20. veljače u odabranim školama

Šest splitskih osnovnih škola od ove jeseni ući će u mrežu škola s produženim boravkom za učenike prvih razreda. To su škole Bol, Kamen-Šine, Kman-Kocunar, Lokve-Gripe, Skalice i škola Pujanki, koje dosad nisu povodile ovaj program, a iskazale su interes Gradu Splitu za uvođenje istog.

Roditelje budućih prvašića koji su zainteresirani za upis u produženi boravak u školama Bol, Kamen-Šine, Kman-Kocunar, Lokve-Gripe, Skalice i Pujanke, obavještavamo da sve informacije o postupku upisa mogu dobiti telefonski ili elektroničkom poštom kontaktirajući školu u koju će upisati svoje dijete. Budući da isto nije omogućeno izvršiti kroz sustav e-upisa, a obzirom da upisi završavaju 20. veljače molimo roditelje da hitno izvrše upis u odabranoj osnovnoj školi.

Budući da je program produženog boravka definiran kao javna potreba i kao oblik neposrednog odgojno-obrazovnog rada te predstavlja nadgradnju minimalnog Državnog pedagoškog standarda za djecu nižih razreda osnovne škole, Grad Split, uvažavajući sve izraženiju potrebu roditelja, od iduće školske godine, 2020./2021., donio je odluku o proširenju postojeće mreže škola s produženim boravkom.