Članak

NEWS
3. kolovoza 2022.

Prijem za pobjednika juniorskog Wimbledona Milija Poljička

Danas je u Gradskoj upravi organiziran prijem za aktualnog juniorskog osvajača Wimbledona Milija Poljička i njegovog trenera Jozu Dumanića. Čestitke splitskom tenisaču uputili su gradonačelnik Ivica Puljak,  pročelnik Službe društvenih djelatnosti Mario Negotić i voditelj Odsjeka za sport, Igor Maretić.

-Split je sportski grad i mi smo izuzetno ponosni na vaš uspjeh, tim više što je ovo prvi put u povijesti da Hrvatska ima juniorskog osvajača Wimbledona.- kazao je uz čestitke gradonačelnik  Puljak osamnaestogodišnjem Miliju koji je  ovom pobjedom na najbolji način okrunio svoju juniorsku karijeru.

 

Mili Poljičak član je teniskog kluba Pomak, a tenis je počeo trenirati prije nego je krenuo u školu. Iako mu je najdraži tenisač Rafael Nadal, uzor mu je, kako kaže,  suigrač Mate Pavić, pod mentorstvom čijeg je oca Jakova Pavića i započeo trenirati.

 

2019. godine dobio je nagradu „Dražen Petrović“ u kategoriji najveća nada hrvatskog sporta. Po povratku u Split Mili je najavio da će se sada posvetiti seniorskoj konkurenciji u kojoj jednog dana također želi osvojiti Wimbledon.