Članak

NEWS
2. prosinca 2022.

Svečanim koncertom u HNK Split proslavljen pedeseti rođendan Gradskog zbora Brodosplit

U prepunoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta Split sinoć je svečanim koncertom Gradskog zbora Brodosplit proslavljeno pola stoljeća njihovog umjetničkog djelovanja. Na početku svečanosti gradonačelnik Ivica Puljak uručio je njihovom voditelju Mladenu Velatu Medalju Grada Splita, a u svom pozdravnom govoru najavio je posebnu brigu za splitsku tradicijsku kulturu za koju su osigurana financijska sredstva u gradskom proračunu.

Čestitkama se pridružio i župan Blaženko Boban te  izaslanik ministrice kulture, pokroviteljice koncerta, Radoslav Bužančić.

U proslavi rođendana Gradskom zboru Brodosplit pridržili su se i umjetnici s kojima redovito surađuju: mandolinski orkestar "Sanctus Domnio" i maestro Vlado Lukas, mješoviti zbor Umjetničke akademije u Splitu  te operni solist Vinko Maroević.

Voditeljica programa bila je Herci Ganza, autorica njihove nedavno predstavljene monografije "Gremo mi puntari", a svečani rođendanski koncert završio je pjesmom "Splite moj" kojoj su se iz punog grla pridružili i svi u publici.