Članak

NEWS
13. svibnja 2020.

Uskoro provedba još jedne antikrizne mjere za gospodarstvo: Četiri tisuće kuna po svakom novom radnom mjestu od 1. svibnja

Prijedlog Pravilnika o potporama za otvaranje novih radnih mjesta u gradu Splitu, takozvane COVID-19 potpore, danas je objavljen na javnom savjetovanju.

Jedna od najavljenih gospodarskih mjera usmjerena prema splitskoj ekonomiji koju je donio gradonačelnik Andro Krstulović Opara na prijedlog svog Financijsko-gospodarskog tima je sufinanciranje otvaranja novih radnih mjesta u gradu Splitu, što predviđa novčanu pomoć od četiri tisuće kuna po svakom novozaposlenom.

U gradskom Proračunu trenutno je osigurano milijun i 200 tisuća kuna, a rebalansom Proračuna osigurat će se ostatak sredstava za ovu namjenu, do ukupnog planiranog i predstavljenog iznosa od četiri milijuna kuna.

Svrha potpora je ublažavanje gospodarskih i ekonomskih šteta nastalih kao posljedice epidemije koronavirusa, s ciljem otvaranja novih radnih mjesta u gradu Splitu. Potpora podrazumijeva dodjelu bespovratnih novčanih sredstava u cilju pomoći mirko, malim i srednjim subjektima malog gospodarstva, kako bi se interventnom mjerom splitskim poduzetnicima omogućilo ublažavanje negativnog efekta koronavirusa na gospodarstvo.

Nakon provedbe javnog savjetovanja, Grad Split raspisat će Javni poziv svim splitskim malim i srednjim gospodarstvenicima, kao nositeljima gospodarske aktivnosti, koji će moći podnijeti prijavu za neograničen broj prijavljenih radnih mjesta. Njihove prijave Povjerenstvo će potom vrednovati te im u konačnici dodijeliti potpore.