07. lipnja 2024.

Vatromet kreativnosti na velikom finalu STeam projekta

Sinoć je 14 splitskih osnovnih škola u Koncertnoj dvorani u Splitu predstavilo svoje radove s inovativne izvannastavne aktivnosti STeam. Učenici petih i šestih razreda oduševili su goste igrokazima, prezentacijama i videima, kreativno spajajući naizgled nespojive teme: ples i umjetnu inteligenciju, održivost, tehnologiju i emocije, znanost u sportu, pametne gradove i kozmetiku. 

 

Pred prepunim gledalištem, djevojčice su dokazale da tehnologija i STEM nisu samo za dječake. Djeca su kroz projekt učila od nastavnika i stručnjaka iz raznih tvrtki i institucija, a na pozornici su se pojavili njihovi radovi - jedrilice, hobotnice i prirodni proizvodi poput balzama za usne. 

 

Gradonačelnik Ivica Puljak čestitao im je putem videa: "Čestitam vam na hrabrosti i kreativnosti! Pokazali ste da smo grad sjajne budućnosti, grad znanja, uvijek spreman pomicati granice." 

 

Projekt su vodili stručnjaci iz Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, u partnerstvu s Gradom Splitom i A1 Hrvatska, s ciljem osnaživanja djevojčica prema STEM zanimanjima. Split je prvi grad u Hrvatskoj koji je implementirao STeam, dio projekta A1 STEMfemme Junior. 

 

Bravo za škole:

- OŠ Dobri

- OŠ Trstenik

- OŠ Mertojak

- OŠ Mejaši

- OŠ Manuš

- OŠ Kamen – Šine

- OŠ Blatine – Škrape

- OŠ Lučac

- OŠ Plokite

- OŠ Meje

- OŠ Marjan

- OŠ Slatine

- OŠ Split 3

- OŠ Bol

Povratak