Članak

NEWS
5. prosinca 2019.

Vozni park „Prometa“ bogatiji za još 10 novih autobusa

Sve mlađa flota „Prometovih“ javnih gradskih autobusa od danas je bogatija za novih 10 zglobnih autobusa marke „Mercedes“. Potpisivanju ugovora  za nabavu cestovnih prinova  nazočio je danas i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara kazavši kako je javni gradski prijevoznik  obnovom voznog parka sredstvima iz ITU mehanizma učinio snažan tehnološki iskorak.
„U prethodnom projektu za 34 autobusa, „Promet“ je povukao 74 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Ovaj današnji ugovor rezultat je dobro odrađenog posla i sasvim sigurno ulazimo u najuži krug onih gradova koji dobro pripremaju svoje projekte i koji vrlo uspješno apliciraju na EU sredstva.  Ne samo da će novi autobusi značajno pomladiti prosjek starosti vozila, nego sa 4 električna autobusa koja ćemo nabaviti „Promet“ ulazi u novu eru svoga djelovanja“, kazao je gradonačelnik Splita čestitavši direktoru „Prometa“ Miroslavu Deliću na ostvarenim rezultatima.
S dolaskom svih planiranih autobusa, kako je najavio čelnik „Prometa“, prosječna starost autobusa biti će svega 4 godine. U ime isporučitelja autobusa, ugovor je potpisao Josip Veštić iz „Jolly Autolinea“. „Promet“ se može pohvaliti i ugovorom o dodijeli bespovratnih sredstava za sustav e-ticketing u iznosu od 12 milijuna kuna, također iz projekta Urbane aglomeracije Split, a ukupna vrijednost projekta s PDV-om je 25.478.231,25 kuna.
Da rezimiramo, „Promet“ ima već ugovorenih 116 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a ukupna vrijednost ova tri projekta s PDV-om je 162.708.231,25 kuna.