Pretraga

Projekti

Završen

Skriveni habitati

Projektom Skriveni habitati čiji je nositelj Splitsko-dalmatinska županija se realizirala zgrada stalnog postava jedinstvenog Centra za posjetitelje u Dugopolju koja interpretira prirodnu baštinu Splitsko-dalmatinske županije usmjeravajući turiste i ostale posjetitelje na različite lokalitete prirodne baštine u SDŽ - preko multimedije, aplikacija, te kroz više edukativnih staza i škola u prirodi, osmišljenih u suradnji s velikim brojem partnera i suradnika. Projektom je planirana i kontinuirana i inovativna edukacija kako predškolske i školske djece, tako i ostalih skupina javnosti s ciljem ranog razvoja svijesti o potrebi zaštite i očuvanja prirodne baštine (kroz realizaciju škola u prirodi i razgledišta (punkt Maslina, Mosor), edukativnih zona, sustava signalizacije, itd.

Grad Split je u sklopu ovog projekta uspostavio interpretacijsku infrastrukturu na području „Mosor – jug“ prilikom čega se oplemenilo i opremilo dvorište OŠ Žrnovnica te se uredila i opremila poučno tematska staza uz rijeku Žrnovnicu od igrališta NK Mosor do prostorija udruge Žrvanj. Kod samih prostorija udruge Žrvanj opremilo se dvorište za školu u prirodi te se uredila i opremila šetnica s nekoliko stajališta na južnoj strani Mosora.

Interpretativne ploče koje su postavljene na stazama dostupne su niže u digitalnom obliku. 

Osnovne informacije
Kod projekta:
KK.06.1.2.02.0013
Naziv poziva:
Promicanje održivog razvoja prirodne baštine
Naziv fonda:
Europski fond za regionalni razvoj
Naziv programa:
Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.
Nositelj projekta:
Splitsko-dalmatinska županija
Projektni partneri:
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Splitsko-dalmatinske županije More i Krš, Općina Dugopolje, Grad Kaštela, Grad Split, Turistička zajednica Općine Dugopolja, Turistička zajednica Grada Kaštela i Turistička zajednica Grada Splita
Početak provedbe projekta:
4.5.2018.
Završetak provedbe projekta:
1.7.2023.
Trajanje projekta:
62 mjeseca
Status:
Završen
Ukupna vrijednost projekta:
4.585.416,64 €
Bespovratna sredstva:
2.584.873,20 €
Ukupni prihvatljivi troškovi:
4.231.262,51 €