06. travnja 2023.

Donesen Program prevencije kriminaliteta na području grada Splita

Vijeće za provedbu Programa prevencije kriminaliteta na području grada Splita donijelo je na svojoj 4. sjednici, održanoj 24. ožujka 2023. godine, Program prevencije kriminaliteta na području grada Splita za razdoblje 2023. – 2024. godine.

Jedna od aktivnosti planiranih Programom je provođenje istraživanja percepcije građana o stanju sigurnosti u gradu Splitu. Istraživanje će provesti agencija Ipsos.

Planirano je, također, sudjelovanje predstavnika Vijeća u izradi prijedloga Strategije urbane sigurnosti, prevencija rizičnih ponašanja kroz uključivanje djece u sportske aktivnosti te podizanje razine sigurnosti javnih prostora.

Program prevencije kriminaliteta implementirat će, ovisno o mogućnostima, institucije koje svoje predstavnike imaju u Vijeću za provedbu Programa prevencije kriminaliteta, a planirana je, također, provedba javnih tribina/predavanja/radionica te pravodobno informiranje u cilju osvješćivanja javnosti o specifičnim područjima prevencije kriminaliteta.

Planirano je i redovno informiranje javnosti o stanju sigurnosti od strane članova Vijeća – predstavnika institucija, kao i izvanredno o specifičnim događajima koji mogu rezultirati povećanjem stope kriminaliteta.

Cijeli program možete pogledati ovdje

Povratak