23. prosinca 2012.

Televizijski novinari zapalili četvrtu adventsku svijeću

Televizijski novinari zapalili četvrtu adventsku svijeću

Splitski televizijski novinari danas su zapalili četvrtu adventsku svijeću u sklopu već tradicionalne manifestacije "Gastro Advent Split", koja se održava u organizaciji Grada Splita, Turističke zajednice Splita, ...

2012_12_23_Advent_A.jpg ... a čiji je idejni pokretač poznata nutricionistkinja Olja Martinić. Manifestacija i jeste zamišljena da se promovira ugostiteljska i gastro ponuda grada Splita i tradicionalna hrana ovog podneblja, pa su tako svijeće paljene u vrhunskim splitskim restoranima u kojima su prezentirane vrhunske delicije i umijeće domaćih kuhara kako u pripremi domaćih tako i stranih jela.

Ovaj put u restoranu "Zrno soli" svijeću su zapalile Ivana Franić Marković s RTL-a, Sofija Prevljukić s TV Nove, Irena Dragičević s TV Dalmacije, Mariola Milardović s HTV-a. Svijeću na malom vijencu zapalili su direktor splitske Turističke zajednice Vedran Matošić, zajedno s predstavnicima restorana te gostima iz Trogira i predstavnicima tamošnjeg restorana "Pašike". Svečanost paljenja četvrte adventske svijeće je otvorila pročelnica Službe za kulturu Grada Splita Maja Munivrana, a događaju je bio prisutan i trogirski gradonačelnik Damir Rilje.

2012_12_23_Advent_B.jpg"Ponosni smo da već treću godinu za redom, zajedno s Turističkom zajednicom, zajedno s Oljom organiziramo ovaj projekt. Posebno nam je drago da je s nama naš partner Trogir i nadam se da ćemo na putu do statusa Europske prijestolnice kulture imati još mnogo ovakvih projekata", kazala je pročelnica Munivrana.
Na meniju su bili mesni specijaliteti zaobalja, ali i delicije od ribe, školjaka i rakova. Posebnost su predstavljale jaslice, potom bor – desertni kolač od blitve te čokolada od češnjaka, a poseban gušt za nepce je predstavljala pura kuhana na temeljcu od mladoga pijetla.

Inače, prva svijeća je upaljena 2. prosinca, kada su predstavljeni i specijaliteti njemačke kuhinje, a  sljedećih nedjelja nastavilo se i sa talijanskom, ali i sa domaćim kuhinjama.

Povratak