Projekti

U provedbi

Rekonstrukcija Ljetnog kina Bačvice

O projektu:

Grad Split je objavio javni poziv za dostavu ponuda za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Ljetnog kina Bačvice. Kino će proširiti kapacitet te osuvremeniti djelatnost, a poraditi će se i na uređenju okoliša. Armiranobetonska konstrukcija projekcijskog zida biti će sanirana, a pozicija gledališta ostati ista.

Projektno-tehnička dokumentacija mora biti izrađena u skladu s horizontalnim načelom „ne nanosi bitnu štetu“, a promatrano u kontekstu buduće potencijalne realizacije projekta u okviru poštivanja klimatskih i okolišnih standarda i prioriteta Europske unije u smislu članka 17. Uredbe (EU) 2020/850 Europskog parlamenta i Vijeća.

Konačni cilj projekta je dovršen, funkcionalan i učinkovit prostor Ljetnog kina Bačvice, prilagođen suvremenim standardima kino-prikazivačke djelatnosti. Sezonski, ljetno kino Bačvice, po obnovi trebalo bi imati minimalno 80 dana rada, te kad se uzmu u obzir prosječne vremenske prilike na lokaciji, približno 15 večernjih termina za ostala događanja koja su komplementarna s osnovnom namjenom (koncert, kazalište, druge manifestacije). Redovni kapacitet kina trenutno iznosi 300 stolica, a rekonstrukcijom bi se trebalo omogućiti povećanje kapaciteta za posebne događaje za do 600 osoba. Kino će zadržati lokaciju projekcijskog ekrana i orijentaciju gledališta na istom mjestu zbog orijentacije platna prema zapadu (zalazak ne ometa početke projekcija jer je zasjenjen krošnjama stabala). Postojećom orijentacijom se najbolje iskorištava praznina bez stabala te je moguća eventualno minimalna korekcija položaja platna i visina bine.

Osnovne informacije
Početak provedbe projekta:
21.3.2024.
Status:
U provedbi