Članak

NEWS
26. studenog 2021.

Dani otvorenih vrata EU projekata Urbane aglomeracije Split

Grad Split uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata“  koji će se održati u utorak, 30. studenog 2021. godine od 9 do 12 sati na Rivi, na dnu Marmontove ulice.

Ovo događanje dio je šire kampanje Europske komisije pod nazivom „EU in My Region“ koja ima svrhu potaknuti građane Europske unije da se informiraju o brojnim projektima sufinanciranim bespovratnim sredstvima iz raznih EU fondova koji se nalaze u njihovoj neposrednoj blizini, a koji podižu kvalitetu života i doprinose daljnjem razvoju njihove lokalne zajednice.

Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata“ je građanima predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju gradova i općina na području Urbane aglomeracije Split u područjima kao što su kultura baština, prirodna baština, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

Ovo je prilika da se upoznate s projektima Grada Splita i ostalih gradova i općina Urbane aglomeracije Split - gradova Solina, Kaštela, Trogira, Omiša i Sinja, te općina Dicma, Dugog Rata, Dugopolja, Klisa, Lećevice, Muća i Podstrane i dobijete odgovore na mnoga pitanja kao što su:

  • što je Urbana aglomeracija Split?
  • što je ITU mehanizam?
  • koje su mogućnosti financiranja projekta u novoj financijskoj perspektivi?

Dođite u utorak na Rivu i upoznajte se s projektima Grada Splita i Urbane aglomeracije Split!