Članak

NEWS
13. travnja 2020.

Gradski stožer CZ pojačat će ophodnju na Sirobuji, građani se pozivaju na poštivanje mjera i uputa

Stožer civilne zaštite Grada Splita, po zahtjevu Stožera Splitsko-dalmatinske županije i policije, osigurat će dežurstvo dodatnih članova Civilne zaštite Grada Splita na području Sirobuje u sklopu njihovih ovlasti, što znači upozoravanje građana na obavezno pridržavanje uputa i mjera Nacionalnog stožera CZ na javnim površinama.

Stožer civilne zaštite Grada Splita od početka ove pandemije do danas primijenio je sve odluke o provođenju mjera kako bi se zaustavilo širenje zaraze. U tom smislu aktivirane su sve sastavnice civilne zaštite. Pripadnici CZ sudjeluju u ophodnjama na 14 najprometnijih mjesta na području grada te u svim gradskim kotarima i mjesnim odborima, uz uključeni dodatni angažman Crvenog križa, JVP-a, HGSS-a, gradskih komunalnih poduzeća i gradskog redarstva. Sve ophodnje i nadzorne točke usklađene su s Prvom i Drugom policijskom postajom Split te Prometnom policijom.

Gradski stožer Civilne zaštite još jednom osuđuje jučerašnja događanja na Sirobuji, nasilno ponašanje prema novinarkama, kršenje javnog reda i mira te kršenje i nepoštivanje propisanih mjera i uputa Nacionalnog stožera CZ.

Sve građane Splita kao i dosad pozivamo i od njih očekujemo poštivanje svih mjera i uputa Nacionalnog stožera. Žalosno je što su mir i svečanost najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa ometali svojim ponašanjem neodgovorni pojedinci i skupine. Izlazak iz ove zdravstvene krize ovisi o svakom pojedincu, stanovniku Splita, Hrvatske, u konačnici i cijelog svijeta.