Članak

NEWS
13. prosinca 2019.

Javna tribina - okrugli stol na temu "Sprječavanje nastanka otpada"

U četvrtak, 19. prosinca 2019. s početkom u 12.00 sati u dvorani Županijske komore Split HGK-a, Trumbićeva obala 4, bit će održana posljednja specijalna javna tribina - okrugli stol na temu "Sprječavanje nastanka otpada" koji će okupiti relevantne dionike iz privatnog i javnog sektora.

Okrugli stol održava se u sklopu projekta Otpad nije smeće! koji provodi Grad Split, a cilj projekta je educiranje građana o održivom gospodarenju otpadom.

Sudionici okruglog stola su predstavnici gradskih upravnih odjela, komunalnih tvrtki, Hrvatske gospodarske komore, predstavnici poslovnog sektora te predstavnici inicijative "Zlarin - otok bez plastike".

Panel raspravom će moderirati Gabrijela Medunić Orlić, izvršna direktorica Udruge Sunce. Naglasak će biti na temi sprječavanje nastanka otpada; načini i ideje za postizanje i promociju smanjenja stvaranja otpada u svakodnevnom životu i radu uključenih dionika.

Za sve koji nisu u mogućnosti doći, osiguran je live stream prijenos tribine na službenoj stranici projekta https://otpadnijesmece.split.hr/.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 2.861.524,75 kn, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava Gradu Splitu je 2.325.521,78 kn.