Članak

NEWS
10. rujna 2021.

Marjan broji još novih sadržaja: Sanirana boćališta, nova Škola u prirodi, a uskoro i Grad za djecu

U sklopu EU projekta „Marjan 2020- brdo prošlosti, oaza budućnosti“ završena je obnova i opremanje boćališta na Benama, tri stara zoga koja nisu u funkciji više od desetak godina. Uz to, završena je i sanacija i prenamjena kamenog zdanja nekadašnjeg golubarnika iz 1968. godine u edukacijski paviljon za djecu – Školu u prirodi. Uskoro će to postati polazna točka edukacijske rute o Marjanskim kamenim kućicama, njih ukupno sedam, čija je sanacija također obavljena u sklopu ovog EU projekta.

Do kraja ovog mjeseca bit će završeni i radovi na rekonstrukciji i izgradnji Dječjeg grada na prvom vrhu, novog šarenog, veselog i edukativnog sadržaja za splitsku djecu u Park-šumi.

U tijeku je i uređenje trim staze duge oko tri kilometra koje se obavlja u segmentima, kako bi se istovremeno rekreativcima omogućilo njeno djelomično korištenje. Ovom prilikom molimo rekreativce za pojačan oprez i poštivanje znakova upozorenja.

Podsjetimo kako je u tijeku i temeljita obnova Botaničkog vrta na Marjanu vrijedna 11,5 milijuna kuna.

Svi se ovi novi-stari sadržaji u marjanskoj park-šumi obnavljaju u sklopu EU projekta „Marjan 2020 – brdo prošlosti oaza budućnosti“ ukupne vrijednosti 26.614.389,24 kuna, od čega je 15.802.004,03 kuna bespovratnih sredstava EU fondova.