14. rujna 2020.

Otvorena Shift konferencija: Split kao centar svjetske IT scene

U ambijentu stoljetnih borova na Sustipanu otvoren je Shift, najveća developerska konferencija u jugoistočnoj Europi. Poštujući propisane epidemiloške mjere, na jednom mjestu okupili su se brojni renomirani IT stručnjaci i predstavnici svjetske developerske scene kojima je dobrodošlicu u ime splitskog gradonačelnika poželjela  Antonija Eremut Erceg, direktorica Razvoje agencije Split-RaST.

Eremut Erceg je navela kako Grad Split snažno podupire razvoj IT tehnologija i kroz svoje razvojne planove, pa je tako navela i projekt tehnološkog parka na Dračevcu kao buduće mjesto rađanja novih informacijskih i visokih tehnologija.

-Grad Split i financijski podupire ovu konferenciju koja je u proteklim godinama pozicionirala naš grad i Hrvatsku kao nezaobilaznu točku na svjetskoj karti informatičke industrije, jedne od najbrže rastućih poslovnih industrija na svijetu – navela je, među ostalim, čelnica Razvojne agencije Split. Obraćajući se uzvanicima župan Blaženko Boban rekao je kako ni pandemija korona virusa nije spriječila održavanje konferencije s kojom se grad pod Marjanom afirmirao kao IT scena na globalnoj karti. Govoreći o devetom izdanju Shifta, organizator Ivan Burazin najavio je preko dvadesetak predavanja i radionica, kao i predstavljanje novih tehnoloških  rješenja, kao i najaktualnijih trendova. Valja podsjetiti kako Grad Split podupire Shift konferenciju od 2013. godine. Cijeneći značaj ove konferencije Grad Split je 2018.  potpisao trogodišnji ugovor kojim se osiguravaju sredstva u iznosu od 70 tisuća kuna godišnje (s uračunatim PDV-om) za razdoblje od 2018. do 2020. godine.

Povratak