30. srpnja 2020.

Predstavljeni i u promet pušteni novi gradski autobusi, njih 18 vrijedno je 44 milijuna kuna

Danas je na Poljudu predstavljeno 18 novih autobusa splitskog javnog gradskog prijevoznika Prometa. Riječ je o 10 zglobnih Citaro Mercedesa i 8 solo autobusa marke Iveco. Njihova nabava ostvarena je preko ITU mehanizma, a vrijedna je oko 44 milijuna kuna, od čega je bespovratnih sredstava 30 milijuna kuna.

Novih 18 autobusa odmah izlazi na splitske ulice i postaju dio pomlađene flote koja će bitno poboljšati uslugu javnog gradskog prijevoza. Podsjetimo kako se u rujnu prošle godine prvi put značajno pomladila Prometova flota s 34 autobusa vrijedna oko 93 milijuna kuna, od čega je iz EU fondova sufinanciran dio od oko 64 milijuna kuna.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara zahvalio se vodstvu i djelatnicima ove gradske tvrtke, rekavši kako je riječ o vrhunskom radu javnog poduzeća koje su restrukturirali i koji je sa svojom kompetencijom i znanjem došao do izvrsne obnove flote koja je na korist svih građana, kao i onih iz obližnjih gradova i općina koji su korisnici Prometa. Naglasio je i važnost završetka restrukturiranja Prometa: - Zadnjih godinu dana smo prionuli restrukturiranju kako tehnološkom, tako i kadrovskom, organizacijskom i operativnom smislu. Napravili smo kvalitetan program restrukturiranja kojeg su skupština i društvo prihvatili, a zadnjih šest mjeseci smo ga provodili sukladno dinamičkom planu i rezultat svega su i ovi autobusi.

Miroslav Delić, direktor “Prometa” istaknuo je kako se prosječna starost vozila za nešto više od godinu dana smanjila s 14 godina na sedam godina, što je europski prosjek. Direktor Delić najavio je i nabavku novih autobusa te rekao kako se nada da će do kraja sljedeće godine prosječna starost voznog parka biti tri godine, ali i da će biti implementiran sustav ticketinga.

Povratak