Članak

NEWS
27. travnja 2023.

SUDAMJA 2023. Svečani prijem za dobitnike nagrada Grada održan u foyeru HNK Split

Tradicionalni svečani prijem za ovogodišnje dobitnike nagrada Grada Splita održan je danas u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta Split, gradskoj kulturnoj instituciji koja ove godine obilježava 130-tu obljetnicu postojanja. Domaćini prijema bili su gradonačelnik Ivica Puljak i predsjednik Komisije za javna priznanja Željko Domazet koji se zahvalio predlagateljima na nominacijama istaknutih građana te uputio čestitke svim laureatima.

­- Veliki broj predloženih za nagrade je  samo dokaz da ovaj grad ima potencijala, jer ima takve ljude koje će imati i u budućnosti. Svojim voljom, znanjem i entuzijazmom na dobrobit svih nas, našeg grada i naše države, vi ste putokaz mladim ljudima da se rad vidi i nagrađuje makar i simbolički.- kazao je Domazet.

Čestitke i zahvale nagrađenim sugrađanima na svečanom prijemu uputio je i gradonačelnik Ivica Puljak koji je izrazio nadu da će laureati i nadalje nastaviti raditi s istim žarom.

Prijemu u čast ovogodišnjih laureata svojom su nazočnošću uveličali i predlagatelji nagrađenih te članovi Komisije za javna priznanja, a  ime nagrađenih zahvalila se dr. sc. Dušanka Martinović Kaliterna, dobitnica nagrade za životno djelo.

Podsjetimo, osim dr. Martinović Kaliterni, dobitnici  tog najprestižnijeg odličja Grada Splita, nagrade za životno djelo, ove godine pripada Goranu Pelaiću, Radoslavu Tomiću, Goranu Sučiću i Antunu Tonću Baranoviću.

Osobne nagrade zaradili su Lena Stojković, Veljko Laura Šišo, Renato Živković i Mladen Drnasin, a  skupne Karaman koncert za turnir '4 kafića' te Udruga veterana Domovinskog rata 158.brigade i 6. domobranske pukovnije.

Sve ovogodišnje nagrade će biti uručene na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Splita koja će se održati 6. svibnja 2023. u Hrvatskom narodnom kazalištu Split.