Članak

NEWS
2. prosinca 2023.

Upaljena prva svijeća na adventskom vijencu na Rivi

Gradonačelnik Ivica Puljak, direktorica Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić i fra Martin Jaković, župnik i gvardijan samostana sv. Frane upalili su danas  prvu svijeću na adventskom vijencu kraj fontane na Rivi čime je službeno otvoren splitski Advent.

-Paljenjem prve adventske svijeće započinje period u godini kada smo svi radosni i veseli, a ono što bi mi željeli je i da to bude vrijeme mira. Želim svim našim sugrađankama i sugrađanima i svim gostima grada Splita da imaju lijep i ugodan Advent, da ga provedu u radosti i zdravlju sa svima koje vole.- poručio je gradonačelnik Ivica Puljak nakon paljenja prve svijeće na adventskom vijencu na Rivi.

Poruku nade i ulaska u sretno razdoblje godine uputila je i Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita pozivajući građane da obiđu sve ovogodišnje adventske lokacije u gradu.

-Ove godine smo posebni naglasak stavili na dječje programe, a kulturni programi su uključili Hrvatsko narodno kazalište i Hrvatski dom Split , te splitsko Kazalište lutaka, a od pozivam građane da se vrate na Rivu u svoj dnevni boravak gdje su ponovo postavljene kućice, a uz Prokurative, Zvončac, Mertojak i Kampus, ima puno razloga i za doći u Žrnovnicu. -rekla je Alijana Vukšić.

Svečanost simboličnog paljenja prve adventske svijeće svojim je nastupom uveličao Splitski Ženski zbor.