Projekti

U provedbi

Uređenje Žnjanskog platoa

Početkom veljače 2024. započeli su radovi na uređenju i rekonstrukciji Žnjanskog platoa, jednom od najvećih projekata u Splitu u posljednjih 45 godina. Za otprilike godinu dana, kada završe radovi na svim projektima koji se paralelno odvijaju, Žnjan će postati druga najveća zelena površina u Splitu s oko 48.000 m2 zelenila. Splićani i svi posjetitelji dobiti će u potpunosti uređen prostor, mjesto za odmor, rekreaciju i stvaranje novih uspomen te plažu koja će stajati uz bok najboljim europskim plažama.

Osim zelenila, koje će oplemeniti ovaj do sada zapušten prostor, na Žnjanu će svoje mjesto naći i brojni javni sadržaji poput šetnice, biciklističkih staza, uređenih plaža sa skakaonicom, dječja i sportska igrališta, amfiteatar za kulturna i glazbena događanja, ugostiteljsko-turistički i razni popratni sadržaji za građane i posjetitelje. Sve to u prostor je smjestio i svojim idejnim rješenjem prvu nagradu odnio tim iz Arhitektonskog biroa Ante Kuzmanić, a u sastavu Ante Kuzmanić, dipl.ing.arh., Ivan Jurić, mag.ing.arch., Mirjana Radoš, dipl.ing.arh., Marin Kaliterna, dipl.ing.arh. i Luka Mužinić, mag.ing.arch.

Za izvođača radova, putem javnog natječaja, izabrana je tvrtka Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering d.o.o., vrijednosti 45,5 milijuna eura bez PDV-a, dok je za stručni nadzor nad izvođenjem radova izabrana zajednica ponuditelja: Geoprojekt d.d. i Sedra Consulting d.o.o. u iznosu od 183.980 eura bez PDV-a.

Financiranje ovog kapitalnog gradskog projekta osigurati će se dijelom iz zajma Europske investicijske banke te dijelom iz Integriranog teritorijalnog programa 2021.-2027. (ITP), za što su svi procesi u tijeku.

Više informacija o projektu dostupno je i na mrežnim stranicama tvrtke Žnjan d.o.o.

Osnovne informacije
Nositelj projekta:
Žnjan d.o.o.
Projektni partneri:
Grad Split
Početak provedbe projekta:
2.2.2024.
Status:
U provedbi
Ukupna vrijednost projekta:
45.500.000,00 €