25. lipnja 2024.

Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu: Gradonačelnik Puljak ugostio organizatore i sudionike

Od 22. do 26. lipnja, u organizaciji splitske podružnice Hrvatske matice iseljenika, u Splitu i našoj županiji održava se posebna kulturna manifestacija koja je okupila brojne posjetitelje.

U Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu predstavljeni su Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i naklada "Hrvatska riječ", uz neizostavnu pratnju tamburaša, što je dodalo posebnu čar ovom susretu.

Gradonačelnik Ivica Puljak izrazio je podršku i veliko zadovoljstvo što su Splićani imali priliku uživati u bogatom kulturnom stvaralaštvu Hrvata Bunjevaca, zahvaljujući ovoj vrijednoj inicijativi.

Program je obilježen nastupima Hrvatskog kulturno prosvjetnog društva Matija Gubec, Galerije Prve kolonije naive u tehnici slame iz Tavankuta, Hrvatske glazbene udruge Festival bunjevačkih pisama iz Subotice i mnogih drugih.

Ante Ćaleta, voditelj splitske podružnice, zahvalio je gradonačelniku i Gradu Splitu na podršci u organizaciji, dok je Katarina Celiković, ravnateljica Zavoda, istaknula: "Ovdje smo došli otvorena srca predstaviti sve ono što mi jesmo; vrijedne ljude koji čuvaju svoje običaje, baštinu i identitet."

Povratak