26. listopada 2020.

Četiri palme krenule u realizaciju

Danas je službeno otvoreno gradilište na objektu Četiri palme u Šimićevoj ulici u Splitu, a za godinu dana, koliko je rok za izvođenje radova, na ovoj lokaciji nalazit će se stanovi za bivše štićenike Dječjeg dom Maestral te “kuća za roditelje“ čija se djeca liječe na splitskom Kliničkom-bolničkom centru.

Izvođač radova je tvrtka MP Beton d.o.o. iz Solina, ukupna vrijednost projekta je 5,8 milijuna kuna od čega je iz Europskog kohezijskog fonda osigurano 4,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Prema projektu, postojeći objekt rekonstruirat će se u građevinu s osam stambenih jedinica: šest garsonijera i jedan trosobni stan koji će biti namijenjeni bivšim štićenicima Dječjeg doma Maestral Split, odnosno mladima nakon navršene 21. godine koji napuštaju sustav institucionalne skrbi i na taj način ostaju bez osiguranog smještaja te jedan deveterosobni stan s osam dvokrevetnih soba za roditelje/skrbnike teško oboljele djece bez prebivališta u gradu Splitu, čija se djeca liječe ili su na rehabilitaciji u KBC-u Split.

Četiri palme rekonstruirat će se u približno postojećem tlocrtnom gabaritu uz povećanje katnosti, nakon čega će imati prizemlje + 3 kata. No ono što je najvažnije, realizacijom ovog projekta u 2021. godini Grad Split otvorit će vrata novim korisnicima specifičnih socijalnih usluga i tako mladima bez adekvatne roditeljske skrbi olakšati osamostaljenje nakon napuštanja Doma, a roditeljima djece liječene na KBC-u odagnati bar jednu brigu, onu oko pronalaska smještaja u blizini bolnice.

 

Koristimo priliku stanare Šimićeve ulice, posebno susjede ovog objekta, zamoliti za strpljenje i razumijevanje tijekom izvođenja građevinskih radova.

Povratak