Fešta spize na splitskoj ribarnici
Tradicionalno po završetku misnog slavlja u povodu blagdana svetog Dujma, s početkom u 12,30 sati na splitskoj ribarnici održana je Fešta spize i pića.
Kuhari udruge Saveza kuhara europskih i mediteranskih regija spravili su oko 3.000 porcija teletine s njokima, koje su besplatno podijeljene građanima, kako Splićanima tako i brojnim turistima i gostima, koji su se zatekli u Marmontovoj ulici u trenutku feštavanja spize. Čak 20 kuhara udruženih u Savezu kuhara mediteranskih i europskih regija je dva dana pripremalo namirnice za gotovljenje ovog specijaliteta upotrijebivši pritom 250 kg teletine, 100 kg junetine, 150 kg povrća, 50 kg začina te 250 kg njoka. Kako je izjavio Braco Sanjin, potpredsjednik SKMER-a, njoki su, u velikoj „škverskoj teći“, pripremani po receptu prvog čovjeka Saveza Mira Bogdanovića. Sve spremljeno je pak bilo podijeljeno u samo 30-tak minuta, a spizu su dijelili volonteri iz Četvrte gimnazije, članovi udruge „Lastavice“. Onima koji nisu došli na red ostaje da čekaju Sudamju 2013. godine.