Članak

NEWS
22. ožujka 2022.

Gradonačelnik Puljak otvorio 45. Praznik cvijeća

Gradonačelnik Ivica Puljak sinoć je na svečanosti u Dioklecijanovim podrumima službeno označio početak 45. Praznika cvijeća. Pod geslom 'Europa cvita usrid Splita', ovogodišnji će međunarodni Praznik cvijeća okupiti u Splitu 50-ak florista ih Hrvatske i europskih zemalja, a građani će sve do 27. ožujka moći uživati u mirisima i bojama raskošnih cvjetnih kreacija.

Nakon gradonačelnikove dobrodošlice posjetiteljima, okupljene je u ime organizatora, Udruženja obrtnika Splita, pozdravio Vilim Bujević koji je izrazio zadovoljstvo ponovnim održavanjem manifestacije koja ove godine najavljuje proljeće i turističku sezonu.

Praznik cvijeća ove se godine proširio i na prostor Rive gdje se odvija prigodna prodaja cvijeća koja ima i humanitarni karakter. Naime, proizvođači s područja Siska, Gline, Petrinje i Topuskog na Rivi prodaju cvijeće i sadnice, a njihovom kupnjom građani mogu izravno pomoći ljudima s potresom pogođenih područja.

Za vrijeme trajanja Praznika cvijeća, Splićani i svi posjetitelji imaju priliku pogledati i izložbu koja reflektira floru i povijest Mediterana u modernom svjetlu, a čiji je glavni scenograf svjetski priznati florist Simon Ogrizek.

-Najljepša cvjetna razglednica obići će čitav svijet, a kada obiđete naše Dioklecijanove podrume, vidjet ćete da nikada nismo imali bogatije i ljepše izdanje Praznika cvijeća, poručila je Alijana Vukušić, direktorica Turističke zajednice grada Splita.

Svojom nazočnošću otvaranje splitske cvjetne manifestacije uveličao je i zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić.

Spomenimo kako su suorganizatori manifestacije gradske tvrtke 'Žnjan' i 'Parkovi i nasadi', a pokrovitelji su Grad Split, Turistička zajednica grada Splita i Muzej grada Splita.