Članak

NEWS
29. travnja 2020.

Iste cijene u svim splitskim vrtićima od rujna

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita gradski vijećnici odlučivat će o Prijedlogu odluke o načinu i uvjetima sufinanciranja programa dječjih vrtića u vlasništvu fizičkih osoba, udruga i vjerskih zajednica na području Splita, a donošenje iste značit će konačno izjednačavanje cijena u gradskim i privatnim vrtićima, odnosno svi roditelji predškolske djece na području grada Splita od rujna će plaćati jednaku cijenu vrtića. 


- Već godinu dana pripremamo se za ovo. Zahvaljujem Povjerenstvu Gradskog vijeća na marljivom radu. Svoju ozbiljnost pokazali smo na usvajanju Proračuna za 2020. godinu u kojem smo osigurali 26.5 milijuna kuna za svrhu potpore privatnim vrtićima u izjednačavanju cijena, ali prvenstveno potpore roditeljima i njihovoj djeci, mladim splitskim obiteljima. 1600 djece u Splitu je u privatnom predškolskom smještaju. Potrudit ćemo se osigurati jednake uvjete i jednake cijene za svu vrtićku djecu - njih 6000 u gradu Splitu – kaže gradonačelnik Andro Krstulović Opara. 


Dodaje i kako Grad ne odustaje od ideje nadogradnje nove infrastrukture, vrtić Kila je spreman za novu vrtićku godinu, a i Ružmarin bi trebao biti dovršen do kraja godine, što je gotovo 200 novih mjesta. - To je dio demografske politike, isto kao i potpora roditeljima u nabavi udžbenika i radnih bilježnica, rodiljne naknade za 3. i svako sljedeće dijete u iznosu od 55.000 kuna. Neka nam ovo budu teme za budućnost! Radujem se sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak koja je za ovu temu novitet i iskorak ne samo u Splitu nego i u Republici Hrvatskoj, jer će najskuplja cijena 10-satnog programa za svu vrtićku djecu biti 495 kuna od rujna ove godine – zaključuje gradonačelnik.