Članak

NEWS
6. listopada 2022.

Izaslanstvo Marseillea kod gradonačelnika Puljka

Izaslanstvo francuskog Marseillea, predvođeno zamjenicom gradonačelnika Michèle Rubirola, posjetilo je danas splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka.

Gradonačelnik je poželio dobrodošlicu gostima iz Francuske te naglasio kako je posebno zadovoljstvo ugostiti predstavnike drugog po veličini francuskog grada. Zamjenica Rubirola izrazila je zainteresiranost za suradnju sa Splitom, posebno na području zaštite morskog okoliša, biološke raznolikosti i kulturnu razmjenu. U razgovoru je istaknuto i sudjelovanje gradonačelnika Puljka, u siječnju ove godine, u videokonferenciji s predstavnicima lučkih gradova Mediterana, a na temu ekološke zaštite Mediterana. Navedena je i dobra sveučilišno-znanstvena suradnja Splita s Marseilleom i Brestom. Također, sugovornici su razmijenili iskustva iz područja organizacije gradske uprave. Uz zamjenicu Rubirolu susretu su nazočile i zamjenica gradonačelnika za 6. i 8. distrikt Marseillea, Marie-Helene Amsallem te šefica kabineta gradonačelnika, Corinne Drihen.

Izaslanstvo Marseillea u gradu pod Marjanomu boravi u sklopu održavanja međunarodnog  festivala gastronomije „Okusi Mediterana“.