Članak

NEWS
26. ožujka 2020.

Kultura na daljinu! Ostanite doma, splitske ustanove u kulturi donose sadržaje za sve generacije

Gradsko kazalište lutaka Split u Vaše domove donosi predstave! Ovog tjedna to su Grga Čvarak i Did i repa! Danas i u subotu s početkom u 18 sati možete ih pratiti na YouTube kanalu GKL-a!

Gradska knjižnica Marka Marulića uvela je posudbu e-knjige i omogućila svojim korisnicima dostupnost čitanja dok su odjeli knjižnice zatvoreni. Organiziran je i online upis u knjižnicu za nove članove!

Etnografski muzej Split objavio je Vizualizaciju stalnog postava na svom Facebooku i YouTube kanalu https://bit.ly/2Jj7J9z    

Galerija umjetnina Split na svojoj web stranici, Facebooku i Instagramu svakodnevno virtualno prenosi svoje izložbe i predstavlja umjetnička djela.

Hrvatski pomorski muzej Split na svom Facebooku donosi zanimljivosti iz svog fundusa, dijeli priče iz bogate riznice povijesti hrvatskog pomorstva, podsjeća na poznate i otkriva nepoznate trenutke života ljudi na moru. Svakog petka u suradnji s Muzejom općine Jelsa objavljuje kolumnu o izložbi koja je trenutno postavljena, no zbog epidemije koronavirusa, nedostupna za građane.

Muzej grada Splita na društvenim je mrežama započeo projekt “Spliska kupališta” u 12 nastavaka autora Gorana Borčića, a svakodnevno donosi i crtice iz povijesti Splita.

I Prirodoslovni muzej Split poziva sve na virtualnu šetnju i svakodnevno donosi muzejske sadržaje u Vaše domove! Obavljeno je putopisno predavanja Madagasikara koje je u muzeju održao entomolog Josip Skejo https://bit.ly/2wDii4v, ali i još mnoštvo zanimljivosti.

#OstaniteDoma!