Članak

NEWS
5. prosinca 2022.

Međunarodni dan volontera: U Splitu dodijeljene nagrade organizacijama i pojedincima s područja Dalmacije

U organizaciji Regionalnog volonterskog centar Udruge "MI" Split i uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike danas je u splitskom  Hotelu Park  održana prigodna svečanost  povodom Međunarodnog dana volontera.  Tom prigodom dodijeljene su godišnje nagrade zaslužnim volonterima i podupirateljima razvoja volonterstva s područja Dalmacije.

-Čestitam vam svima na još jednoj godini davanja sebe za dobrobit zajednice.– rekao je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević na svečanosti dodjele nagrada čestitajući svima Međunarodni dan volontera. Posebno ga, kako je istaknuo, veseli što je iz godine u godinu sve veći broj mladih ljudi koji se uključuju u razne oblike volonterskog rada. U ime Splitsko-dalmatinske županije okupljene volontere i podupiratelje pozdravila je Magda Vrvilo, a blagodatima humanitarnog rada rada i dvadeset dvogodišnjem isticanju volonterstva na svečanostima sličnim današnjoj, govorila je Nives Ivelja, direktorica Udruge „Mi“.

Uz prisustvo stotinjak uzvanika, volontera te predstavnika organizacija civilnog društva na proslavi Međunarodnog dana volontera u hotelu Park uslijedila je dodjela nagrada onima koji su se u protekloj godini posebno istaknuli u promociji i razvoju volonterstva. Tako je splitskoj Udruzi žena oboljelih i liječenih od karcinoma –Caspera dodijeljena nagrada „Vinka Luković“,   nazvana po velikoj dubrovačkoj humanitarki i volonterki koja je živjela i radila u Splitu, a svoj je život posvetila pomaganju osobama s invaliditetom te starijima i nemoćnima. Predstavnicima Udruge Caspera nagradu je uručio zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević koji je potom i zadarskoj Udruzi mladih Ahimis dodijelio posebno priznanje za doprinos volonterstvu u 2022. godini.

Nagrada „Davor Belaić“ za koordinatore volontera u odgojno-obrazovnim ustanovama nazvane po prof. Davoru Belaiću koji je godinama vodio volontersku skupinu Klub mladih matematičara pri OŠ Sućidar i za svoj doprinos razvoju volonterstva dobio brojne nagrade, dobila je Martina Mršić, psihologinja i voditeljica volonterskog kluba u splitskoj Komercijalno-turističkoj školi. Priznanje za poseban doprinos volonterskom radu dobila je Mirjana Mamić iz Osnovne škole Bol te posthumno Sanja Pharić za izniman doprinos u humanitarnom radu na području Makarske rivijere.

Na svečanosti u Hotelu Park  dodijeljene su i brojne pojedinačne zahvalnice zaslužnim volonterima i podupirateljima volonterskog rada, a program su svojim nastupom obogatili članovi udruge Glazbene biti ljubavi.