Članak

NEWS
22. prosinca 2021.

Održana komemoracija za Gorana Sobina: „Bio je velik stasom i djelima“

Obitelj, prijatelji, navijači "žutih" okupili su se danas na komemoraciji, oproštaju od prerano preminulog velikana splitske i hrvatske košarke Gorana Sobina. U dvorani Košarkaškog kluba Split stigli su Sobinovi bivši suigrači iz nekadašnje Jugoplastike te brojni velikani sporta grada pod Marjanom.  Nakon minute šutnje nazočnima se prvo obratio splitski gradonačelnik Ivica Puljak izrazivši obitelji pokojnog Sobina iskrenu i duboku sućut.

-Bio je velik stasom, ali i djelima. Bio je skroman i samozatajan čovjek koji je građanima Splita priuštio brojne sportske radosti. Goran Sobin dio je vremena najvećih uspjeha splitske, ali i hrvatske košarke ikada. Neka mlade generacije u ljudima poput njega i u vremenu u kojem je bio sjajan sportaš pronađu inspiraciju za sebe i za svoje uspjehe – kazao je gradonačelnik Puljak. Tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković rekao je kako Sobinovim odlaskom nastaje velika praznina u splitskoj i hrvatskoj košarci. U emotivnom govoru od Sobina oprostio se i njegov veliki prijatelj te nekadašnji suigrač Dino Rađa kazavši kako već - bolno nedostaje.

-Uvijek veseo, uvijek nasmijan, pozitivan, skroman… Falit će mi jako. Uvijek ću se sjećati uspomena s njim i želio bih da ga ispratimo velikim pljeskom - rekao je Rađa. Uslijedio je veliki aplauz za jednog od najomiljenijih košarkaša koji su ikad zaigrali na legendarnom parketu na Gripama. Uz gradonačelnika Puljka komemoraciji su nazočili njegov zamjenik Antonio Kuzmanić te voditelj odsjeka za sport Igor Maretić.