Članak

NEWS
27. studenog 2023.

Rast i razvoj: Održane konzultacije s predstavnicima Svjetske banke

Predstavnici Svjetske banke, predvođeni Jehanom Arulpragasmom, direktorom za Hrvatsku i Sloveniju, održali su u zgradi splitske Gradske uprave konzultacije s predstavnicima regionalnih i lokalnih vlasti.

U ime Grada Splita na konzultacijama su sudjelovali gradonačelnik Ivica Puljak i Goran Batinić,  direktor Razvojne agencije – Split. Konzultacije su održane u svrhu pripreme Ažurirane sistemske dijagnostike zemlje (Systematic Country Diagnostic Update – SCD), dokumenta koji se objavljuje svakih pet godina i koji identificira ograničenja i ključne prioritetne aktivnosti za Hrvatsku kako bi postigla uključiv, otporan i održiv rast. SCD će poslužiti kao analitička osnova za razvoj buduće strategije Svjetske banke – Okvira partnerstva za razdoblje 2025. – 2030. godine.

Kao dio pripreme SCD-a, Svjetska banka provodi izravne konzultacije s različitim dionicima diljem zemlje, uključujući središnju i lokalnu vlast, privatni sektor, civilno društvo i akademsku zajednicu. Cilj konzultacija je potvrditi jesu li ograničenja identificirana u SCD-u u skladu s ciljevima te dobiti povratne informacije o tome jesu li odabrani akcijski prioriteti provedivi, učinkoviti i u skladu s razvojnim težnjama Republike Hrvatske.