05. ožujka 2020.

Oprema se »Maslina«, novo dječje carstvo na Kili

Novi dječji vrtić na Kili nedavno je dobio uporabnu dozvolu, a danas ga je sa svojim suradnicima, zamjenicom Jelenom Hrgović Tomaš, pročelnicima Juricom Vojnovićem i Matom Omazićem, voditeljicom projekta Anitom Marunicom te ravnateljicom DV Radost Endicom Radić Hozo i stručnom službom obišao gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

U šarenim, osunčanim prostorijama trenutno se nalaze prepune kutije najsuvremenije vrtićke opreme, redom didaktičkih igračaka, lutaka, slagalica, biciklića, a današnja delegacija radnike je zatekla u montaži kuhinjica za buduće male kuhare i kuharice.

Plan gradske uprave je u ovaj novi objekt, vrijedan gotovo 10 milijuna kuna, do svibnja useliti dvije jasličke i dvije vrtićke grupe. Trenutno je u tijeku anketiranje o iskazu interesa roditelja čija su djeca na prošlom upisu u splitske vrtiće ostala neupisana. Novi dječji vrtić nosit će ime „Maslina“, a mališi i veliši iz ovog vrtića osim igre i edukacije, u zadaću će dobiti i slatku brigu o osam stabala maslina u svom dvorištu.

Povratak