27. veljače 2024.

Proglašeni najbolji splitski sportaši i sportašice za prošlu godinu

Splitski savez športova proglasio je danas najuspješnije sportaše grada Splita za 2023. godinu. Brojna uspješna sportska imena okupila su se pod krovom Hrvatskog doma-Split gdje se, uz bogat program, održala tradicionalna svečanost. Brojne uzvanike uvodno je pozdravio predsjednik Splitskog saveza športova Andrija Polić istaknuvši kako su protekle četiri godine po broju osvojenih olimpijskih, svjetskih i europskih medalja, bile najbolje godine u povijesti sporta grada pod Marjanom.

“Sve što je postignuto rezultat je jedinstva i prijateljstva sviju nas”, kazao je čelnik Splitskog saveza športova. Gradonačelnik Ivica Puljak naveo je kako Split živi sport i nije bez razloga jedan je od najsportskijih gradova na svijetu.

“To je tako zahvaljujući vama koji živite sport puno više nego mi. Ove godine kreće realizacija velikih infrastrukturnih projekata, od izgradnje novih sportskih terena, višenamjenskih dvorana, bazena do obnove Poljudskog stadiona i projekta novog stadiona na Brodarici. Grad Split stoji i stajat će uz svoje sportaše. U proračunu smo ostavili jedan dio sredstava za dočeke naših sportaša. Nadam se da će nam to biti malo”, poručio je gradonačelnik Puljak.

Vaterpolisti “Jadrana” osvojili su nagradu za najbolju prošlogodišnju mušku momčad, a prigodno priznanje gradonačelnik Puljak uručio je predsjedniku kluba Mladenu Drnasinu. Najbolji sportaš je jedriličar “Mornara” Tonći Stipanović kao prvak Europe u olimpijskoj klasi Ilca 7. Najbolja splitska sportašica je Lena Stojković iz TKD kluba “Marjan”, svjetska prvakinja u taekwondou i najbolja na Europskim igrama. U konkurenciji ženskih ekipa naslov najboljih je pripao ŽNK “Split” kao osvajačicama Kupa i viceprvakinjama Hrvatske. Za najboljeg trenera u ženskoj konkurenciji  proglašen je Veljko Laura iz TKD “Marjan”, dok je  Jozo Jakelić, “Mornar”, najbolji trener u muškoj konkurenciji. Najbolji sportaši sa invaliditetom su paraplivač Dino Sinovčić i parajudašica Jelena Brešković. U kategoriji gluhih sportaša najbolja je kuglačica Matea Šipić, a najbolji gluhi sportaš Splita je rukometaš Marjan Turković. U kategoriji perspektivnih sportaša nagradu su dobio bivši junior “Hajduka” Luka Vušković i članica TKD “Marjan” Nika Karabatić.

Među uzvanicima današnje svečanosti bili su i predsjednik Gradskog vijeća Željko Domazet, zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić te zamjenik župana Stipe Čogelja.

Povratak