Članak

NEWS
8. prosinca 2023.

Splitskim poduzetnicima za internacionalizaciju, zelenu tranziciju i digitalizaciju 78 tisuća eura

Grad Split dodijelio je potpore za internacionalizaciju, zelenu tranziciju i digitalizaciju poslovanja splitskim poduzetnicima vrijedne 78 tisuća eura, kroz Natječaj za dodjelu potpora poduzetnicima u 2023. godini.

Na natječaj su pristigle 33 prijave, ukupan iznos zatraženih potpora iznosio je 245 tisuća eura, a pravo na potporu ostvarilo je 17 poduzetnika. Prednost su imali poduzetnici početnici, poduzetnici iz prerađivačke, informacijsko-komunikacijske, stručnih, znanstvenih i tehničkih djelatnosti, zatim žene poduzetnice, poduzetnici koji zapošljavaju osobe s invaliditetom te poduzetnici koji obavljaju djelatnost u staroj gradskoj jezgri, a maksimalan iznos potpore iznosio je 5 tisuća eura po prijavitelju.

Natječajem definirane potpore u skladu su s ciljevima i mjerama Strategije razvoja grada Splita do 2030. godine budući da doprinose razvoju izvozno orijentiranog gospodarstva i diverzificiranju gospodarske aktivnosti temeljene na održivom razvoju.

Listu poduzetnika koji su ostvarili potporu možete pronaći u prilogu. 

Natječajem je iscrpljena financijska alokacija unutar proračuna za 2023., dok je proračunom za 2024. godinu za potpore poduzetništvu i obrtništvu predviđeno dvostruko više sredstava, ukupno ‪150 tisuća eura, zatim 40 tisuća eura za poduzetnike početnike u Tehnološkom parku Split, kao i 90 tisuća eura za potpore događanjima od interesa za grad Split kojima se potiču događanja van glavne turističke sezone.

Pozivamo stoga sve zainteresirane gospodarske subjekte da prate i javljaju se na natječaje za poticanje malog gospodarstva Grada Splita u 2024. godini.