13. svibnja 2024.

Trideset žena potpisalo ugovore u sklopu projekta „Zaželi sretniju starost 4“ u Splitu

Danas je u prostorijama splitske Gradske uprave održana svečanost potpisivanja ugovora o radu za trideset žena uključenih u projekt „Zaželi sretniju starost 4“. Ovaj značajan događaj predstavlja nastavak uspješne suradnje i četvrto izdanje projekta koji pruža neophodnu podršku i usluge starijim osobama te odraslima s invaliditetom.

-Svi znamo što je cilj ovoga projekta, s jedne strane su potrebiti sugrađani kojima kroz vas zaposlenike pružamo uslugu koja im je nasušno potrebna, a ono što mi je iznimno drago u ovoj četvrtoj fazi je što će duže vremena trajati program.- kazao je uvodno zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević na prigodnoj svečanosti u atriju Gradske uprave. Prema njegovim riječima ova inicijativa neće samo omogućiti smanjenje socijalne isključenosti korisnika i potrebe za institucionalizacijom starijih osoba i osoba sa invaliditetom, već pruža mogućnost zapošljavanja trideset osoba čime se smanjuje stopa nezaposlenosti u našem gradu.

U sklopu projekta, koje financira Europski socijalni fond plus za financijsko razdoblje 2021.-2027., ove će žene pružati potporu za 180 korisnika, osiguravajući im kvalitetniju svakodnevicu i sretniju starost. Period pružanja usluga traje trideset i tri mjeseca, tijekom kojeg će korisnici uživati u raznim oblicima pomoći i društvenoj integraciji.

Projekt „Zaželi sretniju starost“ već se dokazao kao iznimno vrijedan za našu zajednicu, a ukupna vrijednost ovog četvrtog izdanja iznosi 1.485.000,00 EUR. Kroz ovakve inicijative, Grad Split nastavlja pokazivati svoju predanost skrbi za najranjivije skupine našeg društva te jača socijalnu koheziju unutar zajednice.

-

Povratak