Članak

NEWS
5. prosinca 2019.

U atriju Banovine održano predavanje o ulozi povjerenika CZ

Za povjerenike civilne zaštite i njihove zamjenike s područja gradskih kotareva i mjesnih odbora danas je u atriju Gradske uprave uz video prezentacije održano predavanje pod nazivom „Uloga povjerenika civilne zaštite“. Tom prigodom edukativna izlaganja su imali predstavnici Ravnateljstva Civilne zaštite, Javne vatrogasne postrojbe Split te  Hrvatske gorske službe spašavanja.

U ulozi domaćina okupljene povjerenike i njihove zamjenike uvodno je pozdravio gradonačelnik Andro Krstulović Opara i njegov zamjenik Nino Vela koji je ujedno načelnik Stožera civilne zaštite.

- Moramo bit spremni dati pomoć bilo kome kako u gradu Splitu tako i uokolo njega. Veliki smo grad, oslonac smo mnogima, nismo samo središte na Jadranu, na nas se naslanja veliki dio našega zaleđa i dio Bosne i Hercegovine.- kazao je gradonačelnik  Krstulović Opara  u svom uvodnom govoru napomenuvši da je uz kvalitetnu pripremu potrebno u proračunu osigurati dostatna sredstva kako bi sustav civilne zaštite dobro funkcionirao.

Načelnik Stožera civilne zaštite Nino Vela prisjetio se velikog požara koji je zadesio grad Split na početku njihovog mandata i od tada, kako je kazao, intenzivno se radi na sustavu prevencije, jer je prevencija posla u slučaju bilo kakve ugroze.

Ulogu povjerenika u svom je izlaganju okupljenima približio voditelj Odjela za preventivne i planske poslove  Željko Šeravić, a okupljenima se obratio i pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split Srđan Kušćević. O osposobljavanju građana u provođenju preventivnih mjera zaštite od požara povjerenicima je govorio Zoran Radunić iz splitske Javne vatrogasne postrojbe, a o općenito o ulozi građana kao temelja sustava Vinko Prizmić dugogodišnji čelnik Hrvatske gorske službe spašavanja.