Članak

NEWS
28. rujna 2022.

U Splitu svečano obilježen Dan policije

Povodom Dana policije i blagdana svetog Mihovila danas je održana je svečana akademija u Gradskom kazalištu mladih gdje su, među ostalim, tradicionalno dodijeljena priznanja najboljim policajcima, a dan prije položeni su i vijenci na centralnom križu i groblju branitelja na gradskom groblju Lovrinac.

U svom obraćanju načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić govorio je o svim značajnijim događajima protekle godine, o radu policije, projektima i humanitarnim akcijama u kojim su sudjelovali policijski službenici PU splitsko-dalmatinske. Kako je kazao, policajci rade predano i samozatajno, a sam Split je, zahvaljujući i suradnji s građanima, siguran grad. Usprkos povećanju prometa u zraku, na moru i kopnu, u Splitsko-dalmatinskoj županiji sigurnosnih incidenata nije bilo, naveo je načelnik Marendić. U ime građana Splita zahvalnost policiji na svemu što rade za dobrobit grada izrazio je gradonačelnik Ivica Puljak.

„Split je siguran grad - rečenica je koja najbolje opisuje rad policije. Sigurnost Splita je najveći uspjeh naše policije, ali i samih građana. Želimo uložiti više truda u očuvanju javnog reda i mira te će u tom smislu Gradska uprava uložiti dodatne napore zajedno u partnerstvu s kolegama iz policije“, kazao je gradonačelnik Puljak. Današnjoj akademiji nazočili su brojni uzvanici, među njima i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, HRM-a, Specijalne policije,  predstavnici policije susjedne BiH te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.