Članak

NEWS
30. listopada 2021.

Veliko finale sturtup najtecanja "Get in the ring" - pobjedu, odlazak na globalno finale i 120 tisuća kuna odnio Wingo

U finalu ovogodišnjeg Get in the Ring natjecanja u Hrvatskom domu Split, posjetitelji su sinoć svjedočili trima uzbudljivim borbama u kojima se okušalo 6 odabranih startupova koji su prošli sve faze selekcije iskusnih, strogih ali i pravednih sudaca iz svijeta poduzetništva i investicijskog menadžmenta. Pobjedu, odlazak na globalno natjecanje sljedeće godine i 120.000 kuna osvojio je startup Wingo. Wingo je energetsko efikasni pametni stol sa integriranim grijanjem u postolju, namijenjen prvenstveno HoReCa sektoru. Riječ je prvom stolu u svijetu koji koristi princip kondukcije u grijanju..

Okupljenima su se u ime organizatora obratili, Ivica Puljak, gradonačelnik Grada Splita i Vinko Muštra, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilištau Split, te prorektorica za znanost i inovacije, Leandra Markić Vranješ, koji su izrazili zadovoljstvo organizacijom događaja i napretkom startup scene u Splitu, uz poziv svim prisutnima, a posebno natjecateljima da nastave s predanim radom na rješenjima koja doprinose poboljšanju kvalitete života u našoj zajednici.

Također, kao dodatni poticaj razvoju startup scene najavljena je kandidatura za domaćinstvo Globalnog Get in the Ring natjecanja u 2023. godini!

Inače, Get in the Ring, događaj natjecateljskog karaktera, prilika je za sve startupove koji posluju u Splitu ili su se spremni preseliti u Split. Ukupni nagradni fond od 300.000 kn je osigurao Grad Split, a organizator, Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog Fakulteta Sveučilišta u Splitu, osigurao je Get in the Ring licencu za Hrvatsku i pripremne treninge za sve natjecatelje. Organizacijom ovog natjecanja Grad Split pozicionirao se na globalnoj poduzetničkoj karti kao dio međunarodne Get in the Ring zajednice koja broji 200 gradova diljem svijeta.