30. listopada 2021.

Veliko finale sturtup najtecanja "Get in the ring" - pobjedu, odlazak na globalno finale i 120 tisuća kuna odnio Wingo

U finalu ovogodišnjeg Get in the Ring natjecanja u Hrvatskom domu Split, posjetitelji su sinoć svjedočili trima uzbudljivim borbama u kojima se okušalo 6 odabranih startupova koji su prošli sve faze selekcije iskusnih, strogih ali i pravednih sudaca iz svijeta poduzetništva i investicijskog menadžmenta. Pobjedu, odlazak na globalno natjecanje sljedeće godine i 120.000 kuna osvojio je startup Wingo. Wingo je energetsko efikasni pametni stol sa integriranim grijanjem u postolju, namijenjen prvenstveno HoReCa sektoru. Riječ je prvom stolu u svijetu koji koristi princip kondukcije u grijanju..

Okupljenima su se u ime organizatora obratili, Ivica Puljak, gradonačelnik Grada Splita i Vinko Muštra, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilištau Split, te prorektorica za znanost i inovacije, Leandra Markić Vranješ, koji su izrazili zadovoljstvo organizacijom događaja i napretkom startup scene u Splitu, uz poziv svim prisutnima, a posebno natjecateljima da nastave s predanim radom na rješenjima koja doprinose poboljšanju kvalitete života u našoj zajednici.

Također, kao dodatni poticaj razvoju startup scene najavljena je kandidatura za domaćinstvo Globalnog Get in the Ring natjecanja u 2023. godini!

Inače, Get in the Ring, događaj natjecateljskog karaktera, prilika je za sve startupove koji posluju u Splitu ili su se spremni preseliti u Split. Ukupni nagradni fond od 300.000 kn je osigurao Grad Split, a organizator, Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog Fakulteta Sveučilišta u Splitu, osigurao je Get in the Ring licencu za Hrvatsku i pripremne treninge za sve natjecatelje. Organizacijom ovog natjecanja Grad Split pozicionirao se na globalnoj poduzetničkoj karti kao dio međunarodne Get in the Ring zajednice koja broji 200 gradova diljem svijeta.

 

Povratak