09. ožujka 2021.

Završena energetska obnova vrtića Latica na Sućidru

Povodom završetka energetske obnove vrtića Latica na Sućidru, projekta kojega je sufinancirala EU  iz Europskog fonda za regionalni razvoj, danas je održana završna konferencija za medije.  Riječ je o investiciji vrijednoj 853.926,25 kuna od čega je 423.692,89 kn bespovratnih sredstava.

-Riječ je o velikom zahvatu na jednom od dvadeset vrtićkih objekata u sklopu DV Radost koji je od 1986. godine u kontinuiranoj upotrebi- kazala je v.d. ravnateljica DV Radost Valentina Krstulović, a Laticu trenutačno pohađa 145 mališana u sedam vrtićkih skupina.

U sklopu radova energetske obnove vrtića Latica, prema riječima voditelja projekta Ante Krželja, izvedena je  toplinska izolacija vanjskih zidova, zamijenjena unutarnja rasvjeta sa led žaruljama, a u sustavu centralnoga grijanja ugrađeni su termoregulacijski ventili i ugrađene elektronske crpke u kotlovnici. Očekuju se, kako je kazao, da će na godišnjoj razini uštede u potrošnji električne energije za grijanje biti manje za oko 51 posto, a emisije CO2  smanjit će se za više od 48 posto. Tako je nakon izvedenih radova objekt   iz energetskog razreda „D“ prešao u energetski razred „C“.

Ovo je, ističe Krželj, samo jedan u nizu projekata koje realiziramo. Radimo i pripremamo energetsku obnovu još tri osnovne škole: Pojišan, Skalice i Mertojak te vrtića Mandalina. Za te projekte, Gradu Splitu i Razvojnoj agenciji Split odobreno je sufinanciranje energetske obnove iz fondova Europske unije, odnosno Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 27,6 milijuna kuna od čega ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 11 milijuna kuna.

Radove na energetskoj obnovi vrtića Latica  započete koncem prosinca 2019. obavila je tvrtka TAM GRAVIS d.o.o iz Solina uz  stručni nadzor VISUM j.d.o.o. iz Splita.

 

 

 

 

 

 

Povratak