Gastro Advent u Splitu

Gastro Advent u Splitu

Paljenjem prve adventske svijeće, koju su u restoranu hotela „Central“ na Narodnom trgu (Pjaci) zapalili novinari hrvatskih televizija, u Splitu je otvorena jedinstvena manifestacija „Gastro Advent Split“, koja će trajati sve do 25. prosinca.

2010_11_28_gastro_advent.jpg Riječ je o nizu događanja, kojima njeni organizatori Grad Split, Turistička zajednica grada i Obrt „Olja“, u suradnji sa splitskim poduzetnicima, hotelijerima i ugostiteljima nastoje vrijeme adventa u Splitu učiniti sadržajno bogatijim promovirajući jedinstvenu gastro ponudu ovog podneblja i time uljepšavajući blagdanski ugođaj svim žiteljima Splita i njihovim gostima.

Kako je, prilikom otvaranja, istakla poznata nutricionistkinja Olja Martinić, organizatori ujedno žele promovirati obrtništvo i prigodne gastro proizvode, postići obogaćenje gastro ponude uz očuvanje gastro baštine, potaknuti njihov razvoj i promociju, proširiti izvansezonske turističke sadržaje...

Na menijima splitskih restorana – partnera Gastro Adventa naći će se jela na temu nadolazećih blagdana i to po promotivnim cijenama i to:
Hotel Consul, „Tragovi u snijegu“ (gulaš od divljači u crnom vinu i njoki u ružmarinu), Hotel Park, „Šapat mora“ (Orada u škartocu), 2010_11_28_gastro_advent_2.jpgGOLLY&BOSSY Art hostel, „Stylish skuša“ (skuša sa grilla punjena sezonskim povrćem na kremi od mrkve i cimeta), Konoba FIFE, „Bakalar a la Šeherezada“ (bili bakalar u lepinji)“, Hotel Central, „Snježni bakalar s mjesečevom sjenom“ (Zapečeni bakalar), Creme de la creme, „Slatki kruh sv. Luce“ (slastica sa čokoladom i suhim voćem). Prigodno su još izrađene jaslice od marcipana, čokolade i medenjaka. Svim tim se želi potaknuti sve druge da si puste mašti na volju, prisjete se običaja iz prošlosti te tako ostvare ugođaj blagdana u svojim domovima.