Pretraga

Detalj projekta

U provedbi

Marjan 2020 - Brdo prošlosti, oaza budućnosti

 

O projektu:

Projekt „Marjan 2020 - brdo prošlosti, oaza budućnosti“ jedinstven je primjer kako minimalnim intervencijama u prirodnoj baštini načiniti značajne pomake – stavljanjem cjelokupne prethodno devastirane infrastrukture u funkciju novog rasta, razvoja, zapošljavanja, ali i poboljšanja cjelokupne održivosti, te bioraznolikosti park-šume Marjan. Projekt će ciljanim sadržajima, aktivnostima, proizvodima i infrastrukturom direktno utjecati na porast broja posjetitelja i turista – te vratiti Marjanu sjaj i prepoznatljivost kao jednog od glavnih simbola svog grada Splita.

Glavni su ciljevi projekta valorizirati, unaprijediti zaštitu, održivost i broj posjetitelja Park-šume Marjan kroz povećanje broja ključnih sadržaja, revitalizaciju i stavljanje u funkciju postojećih građevina i površina.

Ciljana skupina projekta su svi posjetitelji – posjetitelji svih dobnih skupina, sportaši, rekreativci, osobe s raznim vrstama invaliditeta, dnevni korisnici, lokalno stanovništvo i u sve većem broju i turisti, pri čemu će za sve navedene biti razvijeni diverzificirani oblici posjetiteljske ponude prilagođeni njihovim željama i potrebama.

Projektom će se odraditi sljedeće: rekonstrukcija i revitalizacija kompletnog Botaničkog vrta; rekonstrukcija promatračnice na Sedlu; nabava električnog otvorenog autobusa za posjetitelje; uređenje biciklističkih i pješačkih staza; kompletna multimedijalna signalizacija; uređenje poučnih staza, kao i obnova Dječjeg grada; brojači posjetitelja; nadzorne kamere; razvoj tematskih suvenira i ruta; radionice za djecu i građane; marketing Marjana i novi sveučilišni sportski tereni za futsal i košarku u Spinutu. Aktivnosti Grada Splita uključuju provedbu javne nabave za projekt botaničkog vrta, za rekonstrukciju promatračnice na Sedlu, sustav pješačko eduaktivnih staza, nabavu komunalne opreme i radova na revitalizaciji posjetiteljskih objekata.

 

Kontakt: EU_Sluzba@split.hr

Web stranica: https://www.visitmarjan.com

VIRTUALNI AUDIO VODIČ PARK-ŠUME MARJAN

 

Osnovne informacije
Kod projekta:
KK.06.1.2.02.0050
Naziv poziva:
Promicanje održivog razvoja prirodne baštine
Naziv fonda:
Europski fond za regionalni razvoj
Naziv programa:
Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.
Nositelj projekta:
Javna ustanova za upravljanje Park-šumom “Marjan“
Projektni partneri:
Grad Split, Turistička zajednica grada Splita, Splitski sportski sveučilišni savez
Početak provedbe projekta:
8.12.2016.
Završetak provedbe projekta:
31.8.2024.
Trajanje projekta:
92 mjeseca
Status:
U provedbi
Ukupna vrijednost projekta:
3.532.336,48 €
Bespovratna sredstva:
2.097.286,35 €
Ukupni prihvatljivi troškovi:
2.796.381,81 €