20. rujna 2023.

Hrvatski dom: Svečano obilježen Dan splitskog sporta

U Hrvatskom domu danas je svečano obilježen Dan splitskog sporta. Tom prigodom brojni sportaši, sportski djelatnici, predstavnici Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije  prisjetili su se 15. rujna 1979. godine i otvaranja Mediteranskih igara u Splitu, a što je bila prekretnica u izgradnji sportske infrastrukture i zamašnjak budućih uspjeha splitskog sporta.

Ove godine najviše priznanje Splitskog saveza športova Trofej "Fabjan Kaliterna" pripao je dvojici istaknutih članova splitske i hrvatske sportske obitelji: Bori Primorcu i Milivoju Bebiću, a Nagrada „Mihovil Radja“ za fair play i čestitost u sportu išla je u ruke Nenada Šarića iz šahovskog kluba Mornar. Posebna priznanja Splitskog saveza športova uručena su Hrvačkom klubu Split povodom sedamdesete obljetnice osnutka kluba te HNK Hajduk povodom osvajanja srebra u finalu juniorske Lige prvaka.

Andrija Polić, predsjednik Splitskog saveza športova poručio je kako su svi ovogodišnji laureati pravo oličenje onog najboljeg od splitskog sporta. Čestitke nagrađenima uputio i Mario Negotić, ovl. pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Splita istaknuvši u svome obraćanju kako je „Split grad u kojem je sport neopisiva strast, prva i posljednja ljubav, a koja se živi punim plućima”.

 

 

Povratak