Članak

NEWS
1. prosinca 2023.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Gradonačelnik posjetio radnike DES-a

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom splitsku Ustanovu za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom - DES posjetili su danas gradonačelnik Ivica Puljak sa suradnicima te zamjenik župana Stipe Čogelja.

Tom su prigodom, uz ravnatelja DES-a Stenka Dell’Orca, gradonačelnik i zamjenik župana obišli proizvodne jedinice i susreli se s djelatnicima Ustanove koja zapošljava 210 radnika, od čega je 113 osoba s invaliditetom.

“Jako smo ponosni na DES, njegove vrijedne radnike i poslovnu perspektivu koja je jako dobra. Kao Grad, iz godinu u godinu, izdvajamo sve više financijskih sredstava u prilagodbi javne infrastrukture kako bi naši sugrađani, osobe s invaliditetom, što uspješnije bili integrirani i uključeni u svakodnevni život grada. Kod svakog novog objekta kojeg trenutačno gradimo i planiramo graditi, poput škola, vrtića te budućeg sportskog centra s bazenom na istoku grada, kontinuirano vodimo računa o prilagodbi objekta osobama s invaliditetom“, poručio je, među ostalim, gradonačelnik Puljak.

Ravnatelj DES-a Dell’Orco naglasio je kako je povećanje materijalnih prava zaposlenika trenutačno u fokusu poslovanja, vodeći pri tome računa i o stabilnom poslovanju Ustanove. Zamjenik župana Čogelja pridružio se čestitkama za uspješno poslovanje, a sve nazočne pozdravila je i saborska zastupnica Ljubica Lukačić, osoba s invaliditetom.