01. rujna 2023.

Nacrt Pravilnika o potporama poduzetnicima grada Splita u 2023. godini: uključite se u javno savjetovanje o nacrtu dokumenta

Nacrt Pravilnika o potporama poduzetnicima grada Splita u 2023. godini objavljen je na službenoj internetskoj stranici Grada Splita u sklopu rubrike savjetovanja s javnošću. Nacrt dokumenta na javnom će savjetovanju biti 30 dana, zaključno 30. rujna 2023. g. do kada svi zainteresirani građani mogu poslati svoje komentare.

Svrha dodjeljivanja potpora poduzetnicima grada Splita je doprinos uspostavi inovativnog gospodarstva temeljenog na  znanju,  novim  tehnologijama, učinkovitom korištenju resursa i privlačnim uvjetima za rad. Ciljevi dodjele potpora su:

  • stvaranje uvjeta za razvoj poduzetništva Grada Splita,
  • uspostava međunarodno konkurentnog gospodarstva
  • diverzificiranje gospodarske aktivnosti temeljene na održivom razvoju
  • očuvanje, kao i otvaranje novih radnih mjesta.

 

Ukupan iznos sredstava predviđenih za realizaciju potpora temeljem ovog Pravilnika iznosi 78.000,00 EUR te se sredstva potpore odobravaju do 100% prihvatljivih troškova, a najviše 5.000 eura.

 

Dokumentaciji za javno savjetovanje možete pristupiti na poveznici. Komentari na nacrt dokumenta dostavljaju se popunjavanjem i slanjem Obrasca javnog savjetovanja na adresu e-pošte naznačenu u obrascu. Po završetku savjetovanja, svi pristigli prijedlozi bit će obrađeni od strane Službe za razvoj grada te će na službenoj web stranici Grada Splita biti objavljeno Izvješće o provedenom javnom savjetovanju.

Pozivaju se svi zainteresirani građani da pošalju svoje komentare i time daju doprinos finalizaciji Pravilnika o potporama poduzetnicima grada Splita u 2023. godini.

Povratak