Članak

NEWS
16. studenog 2022.

Najavljen Advent u Splitu: Nikad bogatiji program na nekoliko gradskih lokacija

Bojan Ivošević, zamjenik gradonačelnika, Ante Šunjić, direktor gradske tvrtke Žnjan d.o.o., kojoj je operativno povjerena organizacija Adventa u Splitu i Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita, suorganizatora manifestacije, najavili su danas okosnicu nikad bogatijeg adventskog i novogodišnjeg programa. – „Adventski program u Splitu počet će ove godine nešto ranije, paralelno sa svjetskim nogometnim prvenstvom i biti će bogat događanjima koja će se odvijati na nekoliko adventskih zona, od kojih je dio u organizaciji Grada, odnosno gradske tvrtke Žnjan d.o.o. i Turističke zajednice, a dio u privatnom aranžmanu. Splićani će moći klizati na čak tri lokacije, a najveće klizalište, ono u organizaciji Grada, biti će postavljeno na Prokurativama“, kazao je zamjenik Ivošević službeno potvrdivši da će Splićane i njihove goste u novu godinu uvesti Severina i Vojko V., naravno, uz tradicionalan vatromet u ponoć. Za nastupe izvođača i produkciju Grad će izdvojiti ukupno oko 600 tisuća kuna.

Zamjenik Ivošević je izvijestio kako je Grad Split raspisao javne pozive za tri lokacije, pa će se program prilagođen svim uzrastima i ukusima ove godine odvijati na Prokurativama, Šperunu i Mertojaku, uz dvije lokacije u privatnoj organizaciji, na Starom placu i Perivoju. – „Na Prokurativama će biti 9 adventskih kućica i program koji će trajati od 23. 11. do 6. 1., na Mertojaku program započinje 26. 11. s jutarnjim programom namijenjenim djeci, a biti će i 4 adventske kućice, dok će se od kasnog popodneva do 23h oni malo stariji zabavljati uz koncerte uživo“, najavio je Ante Šunjić.

Istaknuvši kako je program prvenstveno krojen po mjeri građana, Alijana Vukšić najavila je trgovačke kućice na Rivi, božićni ambijent u Đardinu, u kojem će uz adventski vijenac i ambijentalnu glazbu svijetliti figurice, a sve će pratiti sadržaji na Trgu Gaje Bulata i u Hrvatskom narodnom kazalištu. Novost je i da će se u Hrvatskom domu prvi puta održati Novogodišnji bal.

Splićane će zasigurno razveseliti i nova led rasvjeta i dekoracija centra grada, a najavljeno je i daljnje ulaganje kako bi u narednim godinama i ostali djelovi grada odisali blagdanskim ozračjem.