14. lipnja 2024.

Osvajač Roland Garossa: Gradonačelnik primio Matu Pavića

Matu Pavića, koji je sa svojim partnerom Marcelom Arevalom iz Salvadora, osvojio ovogodišnji Roland Garros, primio je danas gradonačelnik Ivica Puljak čestitavši mu na velikom sportskom uspjehu i osvojenoj tituli.

U srdačnom razgovoru sa gradonačelnikom Pavić je istaknuo kako se trenutačno nalazi na kraćem odmoru, a u očekivanju natjecanja na nadolazećim turnirima.  Gradonačelnik je gosta upoznao sa brojnim gradskim sportskim projektima koji su u fazi realizacije ili pripreme. Također, gradonačelnik je osvajaču Roland Garossa uručio Plaketu Grada Splita.

Pavić je ovogodišnjim naslovom kompletirao sva četiri Grand Slam turnira u karijeri, u igri parova. Ranije je osvojio Australian Open 2018. s Austrijancem Oliverom Marachom, Wimbledon je osvojio s Nikolom Mektićem 2021., dok je na US Openu bio najbolji 2020. godine u paru s Brazilcem Brunom Soaresom.

Uz gradonačelnika današnjem prijemu nazočile su i pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Đurđica Đelalija i Jelena Gugić, voditeljica Odsjeka za sport.

Povratak