29. svibnja 2024.

U Banovini otvorena izložba radova pristiglih na urbanističko - arhitektonski natječaj za SRC Brda

Nakon završenog natječajnog postupka danas je u atriju Banovine otvorena izložba idejnih arhitektonsko urbanističkih radova s rješenjima za izgradnju zatvorenog bazena i dvorane s vanjskim igralištima u sklopu sportskog centra na Brdima. Izložba svih trinaest radova pristiglih na natječaj kojemu je investitor, raspisivač, provoditelj i organizator Grad Split, ostaje otvorena do 3. lipnja i može se razgledati u radnom vremenu Gradske uprave.

-Svi smo zadovoljni brojem pristiglih rješenja i dali su nam poticaj i ideje za druge lokacije u gradu kao što su Vrboran ili novi bazen u Stobreču na mjestu bivše streljane. – rekao je zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić koji je bio i član Ocjenjivačkog suda. Osim svim sudionicima u ovom natječaju, posebnu zahvalu uputio je Ivani Ljulj i Josipu Markotiću koji su inicirali i dali poticaj za izgradnju bazena na istoku grada, te Gordonu Cerijanu, ravnatelju JU Sportski objekti, koji je tu ideju podržao. Predstoji, kako je kazao, procedura nabave daljnje projektne dokumentacije, a procjenjuje se da bi izgradnja sportskog centra za koji će se sredstva osigurati iz Europske investicijske banke, mogla biti gotova za dvije godine.

O proceduri tijekom žiriranja na otvaranju izložbe govorio je predsjednik Ocjenjivačkog suda, Samuel Martin, a prvonagrađeno rješenje predstavio je njegov koautor, arhitekt Marko Gusić iz ARGU studia izrazivši uvjerenje da će Brda dobiti jedan dobar društveni sadržaj koji će doprinijeti ukupnom prosperitetu grada.

Podsjetimo, od pristigli trinaest idejnih arhitektonsko urbanističkih radova s idejama za izgradnju novog sportskog centra na Brdima, Ocjenjivački sud najbolje je ocijenio rješenje autora Marka Gusića, Filipa Ivaničeka i Matije Brnetića. Drugo rangirani je autorski rad Mihovila Stojanovića, a treći Igora i Ivana Franića.

 

Povratak